Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20231113140537057952 / Katalog / Szczegóły pozycji

Historia od kuchni - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Historia od kuchni : 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku / Max Miller i Ann Volkwein ; fotografie Andrew Bui ; tłumaczenie Monika Skowron.
Okładka pozycji Historia od kuchni : 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku

Historia od kuchni : 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku

Tytuł oryginału: "Tasting history : explore the past through 4,000 years of recipes,".
"65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku "
"Sześćdziesiąt pięć oryginalnych przepisów od starożytności do dwudziestego wieku "

Autor: Miller, Max




Masz ochotę na pancakes zrobione według przepisu z XVII wieku i bułeczki, którymi mogła zajadać się Jane Austen? Kusi cię lasagne, przysmak Marco Polo? A może chcesz spróbować lemoniady przygotowanej według receptury z połowy XVII wieku, którą pijał kardynał Richelieu?Takich przepisów nie znajdziesz w żadnej innej książce! Max Miller, dostosowując dawne receptury do współczesnej kuchni, "przywraca

do życia" dania z przeszłości. Dzięki temu przyrządzisz je z tego,co masz w lodówce.Ponad 65 oryginalnych przepisów z całego świata, piękne zdjęcia potraw i dzieł sztuki - to wszystko pobudzi twoją wyobraźnię i kubki smakowe. Opis wydawcy.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Max Miller i Ann Volkwein ; fotografie Andrew Bui ; tłumaczenie Monika Skowron.
Hasła:do 801 p.n.e
800-701 p.n.e.
700-601 p.n.e.
700-601 p.n.e.
600-501 p.n.e.
600-501 p.n.e.
500-401 p.n.e.
400-301 p.n.e
300-201 p.n.e.
200-101 p.n.e
100-1 p.n.e.
1-100
101-200
201-300
301-400
401-500
501-600
1101-1200
1201-1300
1301-1400
1401-1500
1501-1600
1601-1700
1701-1800
1801-1900
1901-2000
Dziedzictwo kulinarne
Historia
Kucharstwo
Potrawy
Książka kucharska
Przewodnik tematyczny
Publikacja bogato ilustrowana
Adres wydawniczy:Kraków : Hi:story, 2023.
Wydanie:Wydanie I.
Opis fizyczny:255, [1] strony : faksymilia, fotografie, ilustracje, portrety ; 24 cm.
Uwagi:Nazwa pierwszego autora wyróżniona typograficznie. Indeks.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Historia
Kulinaria
Zakres czasowy:1740 p.n.e. -1945 r.
Powstanie dzieła:2023 r.
Twórcy:Bui, Andrew. Fotografie

Skowron, Monika. Tłumaczenie

Volkwein, Ann. Autor

Powiązane zestawienia:Kucharstwo
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33

Sygnatura: 20515
Numer inw.: 20515
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy