Historia od kuchni : 65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku
Tytuł oryginału: "Tasting history : explore the past through 4,000 years of recipes,".
"65 oryginalnych przepisów od starożytności do XX wieku "
"Sześćdziesiąt pięć oryginalnych przepisów od starożytności do dwudziestego wieku "
Autor: Miller, Max
Masz ochotę na pancakes zrobione według przepisu z XVII wieku i bułeczki, którymi mogła zajadać się Jane Austen? Kusi cię lasagne, przysmak Marco Polo? A może chcesz spróbować lemoniady przygotowanej według receptury z połowy XVII wieku, którą pijał kardynał Richelieu?Takich przepisów nie znajdziesz w żadnej innej książce! Max Miller, dostosowując dawne receptury do współczesnej kuchni, "przywraca
do życia" dania z przeszłości. Dzięki temu przyrządzisz je z tego,co masz w lodówce.Ponad 65 oryginalnych przepisów z całego świata, piękne zdjęcia potraw i dzieł sztuki - to wszystko pobudzi twoją wyobraźnię i kubki smakowe. Opis wydawcy.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Max Miller i Ann Volkwein ; fotografie Andrew Bui ; tłumaczenie Monika Skowron. | ||||||||||||||||
Hasła: | do 801 p.n.e 800-701 p.n.e. 700-601 p.n.e. 700-601 p.n.e. 600-501 p.n.e. 600-501 p.n.e. 500-401 p.n.e. 400-301 p.n.e 300-201 p.n.e. 200-101 p.n.e 100-1 p.n.e. 1-100 101-200 201-300 301-400 401-500 501-600 1101-1200 1201-1300 1301-1400 1401-1500 1501-1600 1601-1700 1701-1800 1801-1900 1901-2000 Dziedzictwo kulinarne Historia Kucharstwo Potrawy Książka kucharska Przewodnik tematyczny Publikacja bogato ilustrowana | ||||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Hi:story, 2023. | ||||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie I. | ||||||||||||||||
Opis fizyczny: | 255, [1] strony : faksymilia, fotografie, ilustracje, portrety ; 24 cm. Uwagi: | Nazwa pierwszego autora wyróżniona typograficznie. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Historia | Kulinaria Zakres czasowy: | 1740 p.n.e. -1945 r. | Powstanie dzieła: | 2023 r. | Twórcy: | Bui, Andrew. Fotografie | Skowron, Monika. Tłumaczenie Volkwein, Ann. Autor Powiązane zestawienia: | Kucharstwo | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33
Sygnatura: 20515
Numer inw.: 20515
Dostępność: tylko na miejscu