Przetwory oraz zioła w kuchni i spiżarni : starannie zebrane przepisy kuchni śląskiej
"Starannie zebrane przepisy kuchni śląskiej "
Publikacja zgodnie z tytułem została podzielona na dwie główne części. W pierwszej zawarte zostały przepisy na przetwory słodkie i słone. Wśród słodkich znaleźć można wszelkiego rodzaju: kompoty, soki, nektary, marmolady, dżemy, konfitury i galaretki, a także owoce suszone oraz wina owocowe. W części z przepisami na przetwory wytrawne znalazły się: warzywa pasteryzowane, przeciery, różnego typu
marynaty i kiszonki, a także warzywa suszone i smaczne soki. W rozdziale dotyczącym ziół i przypraw opisane zostały chętnie używane w kuchni rośliny, na przykład: bazylia, cynamon, czarnuszka, cząber, czosnek, gorczyca, imbir, kminek, majeranek, melisa, szałwia czy tymianek. Oprócz całej gamy przepisów na potrawy z proponowanymi ziołami, zamieszczone tu również zostały receptury na przetwory witaminowe.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | [redakcja: Justyna Bielecka]. | ||||||||||||
Seria: | Mamo, Daj Mi Przepis | ||||||||||||
Hasła: | Kuchnia śląska Przetwory owocowo-warzywne Przyprawy Rośliny lekarskie Książka kucharska | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Kielce : Jedność, copyright 2021. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | 264 strony : fotografie ; 29 cm. Uwagi: | Na okładce: Sprawdzone przez pokolenia przepisy kuchni śląskiej. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2021 r. | Twórcy: | Bielecka, Justyna. Redakcja | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)