Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20230915123139081449 / Katalog / Szczegóły pozycji

- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Domowe kiszonki które leczą / Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska.
Okładka pozycji Domowe kiszonki które leczą

Domowe kiszonki które leczą




Kiszonki leczą, odżywiają, smakują. Wraz z modą na zdrowie przyszła moda na kiszonki. I nie powinno to dziwić, ponieważ mają one wiele zalet. Po pierwsze, są bardzo zdrowe to bogactwo witamin (zwłaszcza C, A i E), składników mineralnych i probiotyków, które korzystnie działają na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Po drugie, kiszonki stanowią doskonały sposób konserwowania żywności

naturalny, pozbawiony dodatków chemicznych i zachowujący wartości odżywcze produktu. Po trzecie, do przygotowania kiszonek nie trzeba wyjątkowych zdolności kulinarnych ani wyszukanych sprzętów. I po czwarte, to idealny sposób na zamknięcie lata w słoiku. W książce znajdziesz 80 wyjątkowych przepisów na kiszone warzywa i owoce oraz propozycje ich wykorzystania. Autorki sięgają po tradycyjne warzywa do kiszenia, jak ogórki, kapusta, papryka i buraki, ale eksperymentują też z cebulą, cukinią, dynią, fasolką szparagową, kalafiorem, marchwią, pomidorami, rzodkiewką, białą rzodkwią i selerem korzeniowym. Kiszą jabłka, śliwki i cytryny. Dzielą się radami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania kiszonek. Opisują także ich nieocenione zalety zdrowotne. Zdrowe i smaczne kiszonki na cztery pory roku karmiące oraz osoby aktywnie uprawiające sport. Dzięki wiedzy i długiemu doświadczeniu w Dietosferze wszyscy mogą zadbać o prawidłową dietę, a co za tym idzie o zdrowie.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska.
Hasła:Kiszenie żywności
Potrawy
Warzywa i owoce kiszone
Książka kucharska
Publikacja bogato ilustrowana
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo RM, [2023].
Wydanie:Wydanie czwarte.
Opis fizyczny:220, [4] strony : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Uwagi:Rok wydania na podstawie strony internetowej wydawcy. Na stronie redakcyjnej błędnie przypisane ISBN-y.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kulinaria
Powstanie dzieła:2020 r.
Twórcy:Jarzynka-Jendrzejewska, Magdalena. Autor

Sypnik-Pogorzelska, Ewa. Autor

Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

DWM
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 853 01 71

Sygnatura: Edukacyjne: 2912
Numer inw.: 2912
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzleć zamówienie



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy