Nutrigenomika
Autor: Chmurzyńska, Agata.
Opis od wydawcyNutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie genów, a z drugiej - sposób, w jaki różnorodność genów kształtuje reakcję organizmu na składniki pokarmowe, a tym samym wpływa na prawdopodobieństwo wystąpienia określonych cech.
Przekazujemy Państwu nowoczesny podręcznik opisujący oddziaływanie żywności na organizm człowieka na poziomie zarówno komórkowym, jak i molekularnym. Książka przedstawia, w jaki sposób genetyczne, a przez to biochemiczne i fizjologiczne, właściwości organizmu wyznaczają możliwości wykorzystania składników pokarmowych i co z tego wynika dla zdrowia człowieka. Publikację dedykujemy studentom dietetyki, już pracującym zawodowo dietetykom i wszystkim zainteresowanym interdyscyplinarnymi zagadnieniami, które dotyczą funkcjonowania ludzkiego organizmu. Kierujemy ją również do studentów kierunków medycznych i biotechnologicznych. https://bonito.pl/produkt/nutrigenomika
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | prof. dr hab. Agata Chmurzyńska. | ||||||||||||||
Hasła: | Dieta genotypowa Fizjologia człowieka Genetyka Nutrigenomika Podręcznik | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : PZWL : Wydawnictwo Naukowe PWN S.A., 2022. | ||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie I. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | XIII, [1], 252 strony : ilustracje, wykresy ; 24 cm. Uwagi: | Bibliografie przy rozdziałach. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje dydaktyczne. Publikacje fachowe. | Dziedzina: | Medycyna i zdrowie | Powstanie dzieła: | 2022 r. | Odbiorcy: | Dietetycy. Szkoły wyższe. | Powiązane zestawienia: | Dieta, odżywianie | Fizjologia człowieka Genetyka Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 61.847
Numer inw.: 61847
Dostępność: tylko na miejscu