Domowa kuchnia japońska : 100 przepisów, technik i porad by gotować jak w Japonii
"100 przepisów, technik i porad by gotować jak w Japonii "
"Sto przepisów, technik i porad by gotować jak w Japonii "
Tytuł oryginału: "Cuisine japonaise maison : 100 recettes, techniques et conseils pour cuisiner chez soi comme au Japon,".
Autor: Murota, Maori.
Domowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i
sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników. Dowiedz się, jak smakują:• ikameshi• sałatka z sashimi• suszona ryba himono• kwiaty wiśni w soli• chawanmushi z małżami• shoyu ramenMaori Murota zabierze cię do świata smaków, zapachów i kolorów Japonii. Opis wydawcy.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Maori Murota ; fotografie Akiko Ida ; tłumaczenie Agnieszka Dywan. | ||||||||||||||||
Hasła: | Kuchnia japońska Książka kucharska Publikacja bogato ilustrowana Przepisy kulinarne | ||||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Znak Koncept, 2023. | ||||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie I. | ||||||||||||||||
Opis fizyczny: | 259, [6] stron : fotografie ; 25 cm. Uwagi: | Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2021 r. | Twórcy: | Dywan, Agnieszka. Tłumaczenie | Ida, Akiko. Fotografie Powiązane zestawienia: | Kuchnie świata | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)