Destylaty alkoholowe z owoców
Tyt. oryg.: "Obst brennen : der Weg zu guten Destillaten und Schnäpsen,".
Autor: Hagmann, Klaus
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii.Zawarte tu wiadomości ułatwią start
początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Klaus Hagmann, Birgit Essich ; tł. z jęz. niem. Krystyna Mazur. | ||||||||
Seria: | Tradycyjny Smak | ||||||||
Hasła: | Gorzelnictwo Poradniki | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Multico Oficyna Wydawnicza, cop. 2014. | ||||||||
Opis fizyczny: | 117 s. : il. kolor. ; 22 cm. Uwagi: | Indeks. | Forma gatunek: | Książki. | Twórcy: | Essich, Birgit. | Mazur, Krystyna. Tłumaczenie Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
DWM
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 853 01 71
Sygnatura: Edukacyjne: 2771
Numer inw.: 2771
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni