Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20230605175231070904 / Katalog / Szczegóły pozycji

- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Roślinny browar / Pascal Baudar ; [przełożył Bartłomiej Kotarski].
Okładka pozycji Roślinny browar

Roślinny browar

Tytuł oryginału: "Wildcrafting brewer : creating unique drinks and boozy concoctions from nature`s ingredients,".

Autor: Baudar, Pascal




Nowy wymiar fermentacji - niepowtarzalne napoje pełne zdrowych bąbelków!Jak zrobić domowe wino z jeżyn? Czy można fermentować igły sosny? Jak przygotować ocet jabłkowy?Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu - to tylko niewielki wycinek przepysznych napojów, które nauczysz się przyrządzać korzystając ze wskazówek Pascala Baudara.Sandor Katz, autor "Sztuki fermentacji", zachwycił się

nowatorskim podejściem Pascala Baudara do fermentacji. Dzięki tej książce masz okazję poznać unowocześnione przez niego klasyczne receptury. Baudar nie tylko odkrywa tradycyjne metody warzenia piwa, wina, ale pokazuje również, jak łatwo można przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o wyjątkowych smakach i walorach zdrowotnych. Kwas chlebowy, buza, cydr, pitny miód ziołowy, szanta czy manzanita to zaskakujące smakiem napoje, których przygotowywanie będzie prawdziwą kulinarną przygodą.Ten inspirujący zbiór przepisów zachęca do samodzielnego tworzenia niebanalnych połączeń smakowych w napojach alkoholowych i bezalkoholowych. Razem z Baudarem odkryjesz potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie.Uruchom swój domowy roślinny browar i przejdź na musującą stronę mocy!__

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Pascal Baudar ; [przełożył Bartłomiej Kotarski].
Hasła:Miód pitny
Nalewka (napój alkoholowy)
Piwo
Wino
Zielarstwo
Poradnik
Publikacja bogato ilustrowana
Adres wydawniczy:[Białystok] : [Wydawnictwo Kobiece], [2019].
Wydanie:Wydanie I.
Opis fizyczny:317, [1] strona : ilustracje, fotografie ; 24 cm.
Uwagi:Tytuł oryginału: The wildcrafting brewer : creating unique drinks and boozy concoctions from nature`s ingredients. Na okładce: Przepisy na fermentowane napoje bezalkoholowe oraz miody pitne, wina, piwa i inne fermentowane trunki z mocą. Bibliografia na stronach 313-314. Indeks.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kulinaria
Medycyna i zdrowie
Powstanie dzieła:2018 r.
Twórcy:Kotarski, Bartłomiej Marcin. Tłumaczenie

Powiązane zestawienia:Kucharstwo
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 8
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 848 95 87

Sygnatura: 66
Numer inw.: 92844
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzleć zamówienie



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy