Podano do stołu : dlaczego prawie wszystko, co nam dotąd mówiono o jedzeniu, nie jest prawdą
"Dlaczego prawie wszystko, co nam dotąd mówiono o jedzeniu, nie jest prawdą "
Tytuł oryginału: "Spoon fed : why almost everything we`ve been told about food is wrong,".
Autor: Spector, Timothy David
Czy śniadanie rzeczywiście jest najważniejszym posiłkiem dnia? Czy liczenie kalorii ma sens? Czy istnieją dowody na to, że kawa jest dla nas szkodliwa? Dzięki swoim pionierskim badaniom profesor Tim Spector obala te i wiele innych mitów na temat jedzenia. W książce Podano do stołu analizuje skandaliczny brak wiarygodnych badań stojących za wieloma planami dietetycznymi, oficjalnymi zaleceniami i cudownymi kuracjami, i zachęca nas do ponownego przemyślenia naszej relacji z jedzeniem - nie tylko dla naszego zdrowia jako jednostek, ale dla przyszłości planety.
Odpowiedzialność: | Tim Spector ; przełożyła Danuta Śmierzchalska. | ||||||||||||||
Hasła: | Dietetyka Odżywianie Zwyczaje żywieniowe Żywność Opracowanie | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Luna, 2023. | ||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie pierwsze. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 334, [2] strony ; 20 cm. Forma gatunek: | Książki. Publikacje popularnonaukowe. | Dziedzina: | Medycyna i zdrowie | Powstanie dzieła: | 2021 r. | Twórcy: | Śmierzchalska, Danuta. Tłumaczenie | Powiązane zestawienia: | Odżywianie | Żywność Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)