Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20230126120001057952 / Katalog / Szczegóły pozycji

Farina - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Farina : kuchnia śródziemnomorska / Monika Turasiewicz, Bartek Kieżun.
Okładka pozycji Farina : kuchnia śródziemnomorska

Farina : kuchnia śródziemnomorska

"Kuchnia śródziemnomorska "

Autor: Turasiewicz, Monika.




Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów. Mąka, wino, ryba i oliwa - składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw. Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między cucina povera a couisine gourmound, między włoską trattorią

zarządzaną niepodzielnie przez charyzmatyczną włoską mammę a restauracjami prowadzonymi przez wielkich szefów kuchni wykształconych w słynnej Le Cordon Bleu, między lazurowym morzem a rozgrzanym w słońcu gajem oliwnym. Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zabiorą cię w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Skosztujesz potraw, których smaku nie da się zapomnieć. Zachwycą cię: · cappuccino kalafiorowe z truflą, · ravioli z jagnięcym ragu, · krem z kalarepki z pesto z młodego szczawiu, · chrupiące kwiaty cukinii z salsą z pomidorów i awokado, · chłodnik z szyjkami raków, · krewetki w miodzie z chili, · homar a la thermidor, · wątróbka drobiowa z pomidorami, wiśniówką i szałwią, · lawendowa panna cotta. Z proponowanych trzynastu menu stwórz niezapomniane przyjęcie, zadziw znajomych i rozpieść nawet najbardziej wymagające podniebienia. Poznaj zasady idealnego wine pairingu i dobierz wino, które dopełni twoją ucztę. Pozwól sobie na śródziemnomorską podróż i kulinarny luksus. Opis wydawcy.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Monika Turasiewicz, Bartek Kieżun.
Hasła:Kuchnia śródziemnomorska
Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Kraków : Znak Koncept, 2022.
Opis fizyczny:286, [2] strony : fotografie, portrety ; 26 cm.
Uwagi:Indeks.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kulinaria
Powstanie dzieła:2022 r.
Twórcy:Kieżun, Bartek. (1976- ). Autor

Powiązane zestawienia:Kuchnie świata
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22

Sygnatura: 64
Numer inw.: 86540
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzleć zamówienie

Wyp. Nr 35
ul. Narbutta 47
tel. 22 849 63 56

Sygnatura: 641
Numer inw.: 64521
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzleć zamówienie

CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33

Sygnatura: 20019
Numer inw.: 20019
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy