Dieta #bez alergii : bez cukru, bez glutenu, bez jajek, bez drożdży, bez laktozy
"Dieta bez alergii "
Autor: Górnikowska, Małgorzata
Urozmaicona dieta, tak ważna dla każdego, dla alergika jest szczególnie istotna. Konieczność wyeliminowania niektórych produktów prowadzi czasem do kulinarnej monotonii, ale może też okazać się pułapką, wywołując uczulenia na kolejne składniki menu. Komponowania urozmaiconych posiłków dla alergików można się nauczyć - wystarczy zacząć planować jadłospis na kilka kolejnych dni. Podstawowa
zasada brzmi: nie wolno spożywać tego smaego produktu częściej niż co 3- 4 dni.
Zamieszczone w książce przepisy nie zawierają podstawowych alergenów, takich jak: mleko i produkty mleczne, gluten, miód, seler, soja, orzechy. Zostały podzielone na siedem dni, a każdy dzień ma swój produkt przewodni.
Odpowiedzialność: | Małgorzata Górnikowska ; [zdjęcia potraw Małgorzata Górnikowska]. | ||||||||
Hasła: | Dieta bezcukrowa Alergia pokarmowa Dieta bezglutenowa Dieta bezmleczna Książka kucharska Publikacja bogato ilustrowana | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo SBM, 2021. | ||||||||
Wydanie: | Wydanie I. | ||||||||
Opis fizyczny: | 190, [2] strony : fotografie ; 25 cm. Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2021 r. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)