Mediterranea : kuchnia słońca
"Kuchnia słońca "
Tytuł oryginału: : "Mad : a cookbook, ".
Autor: Roden, Claudia
Claudia Roden przez ostatnie 40 lat napisała ponad 20 książek kulinarnych. Otworzyła przed nami podwoje cudownego świata oliwy z oliwek, syropu z granatów czy harissy z płatkami róż, na zawsze odmieniając podejście do gotowania i jedzenia. W nowym zbiorze przystępnych przepisów dzieli się wspomnieniami ze swojego pełnego podróży życia. Prezentuje różnorodne smaki i aromaty śródziemnomorskich potraw - nieskomplikowanej, cudownej kuchni słońca, która powinna gościć na naszych stołach jak najczęściej. Opis wydawcy.
Odpowiedzialność: | Claudia Roden ; z angielskiego przełożył Bartłomiej Kaftan ; [fotografie Susan Bell]. | ||||||||||||||
Hasła: | Kuchnia śródziemnomorska Książka kucharska Przepisy kulinarne Publikacja bogato ilustrowana | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wielka Litera, 2022. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 319, [1] strona : fotografie ; 25 cm. Uwagi: | Na okładce: Przepisy śródziemnomorskie. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2021 r. | Twórcy: | Bell, Susan. Fotografie | Kaftan, Bartłomiej. Tłumaczenie Powiązane zestawienia: | Kuchnie świata | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)