Mąka i woda
Autor: Francuz, Sabina.
Uwielbiasz smak i zapach świeżego pieczywa? Naucz się krok po kroku przygotowywać doskonałe chleby, bułki, bagietki, chałki i inne wypieki. Nie potrzebujesz wielu dni, by wyhodować doskonały zakwas, i skomplikowanych receptur, by zrealizować swoje kulinarne marzenia. Wspaniałe, chrupiące pieczywo przygotujesz znacznie łatwiej i szybciej, niż myślisz. Sabina Francuz pokazuje, jak przejść drogę od
najprostszych chlebków z patelni i wypieków w 15 minut do wyrafinowanego pieczywa. "Opracowując przepisy do książki, kierowałam się słowami przyjaciół i klientów "Głodnych Kawałków". Ich reakcje zawsze były najlepszym papierkiem lakmusowym każdego mojego pomysłu. Uprościłam sposoby wykonania, składniki i gramatury, tak aby bez problemu przeprowadzić początkujących piekarzy przez ścieżkę pierwszych doświadczeń. Wszystkie przepisy zostały wykonane, a wypieki skonsumowane i surowo ocenione, abym z czystym sumieniem mogła oddać książkę w Twoje ręce. Daj się poprowadzić - czytaj uważnie polecenia i stosuj się do nich, a berło władcy glutenowego królestwa i rozkosze podniebienia niebawem będą Twoje. Kolejny ruch należy do Ciebie". Sabina Francuz.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Sabina Francuz. | ||||||||
Hasła: | Pieczywo Książka kucharska | ||||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Znak koncept, 2021. | ||||||||
Wydanie: | Wydanie I. | ||||||||
Opis fizyczny: | 271, [1] strona : fotografie ; 24 cm. Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2021 r. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22
Sygnatura: 64
Numer inw.: 84656
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni