Suszonki : zachowaj smak na dłużej
Tytul oryginału: "Beginner’s Guide to Dehydrating Food : How to Preserve All Your Favorite, Vegetables, Fruits, Mea".
Autor: Marrone, Teresa.
Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z
własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż.Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Teresa Marrone ; zdjęcia: Adam De Tour ; tłumaczenie: Justyna Rudnik, Agata Trzcińska-Hildebrandt. | ||||||||
Hasła: | Kucharstwo Owoce Przetwory owocowo-warzywne Warzywa Przepisy kulinarne | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Zwierciadło, 2019. | ||||||||
Wydanie: | Wydanie I | ||||||||
Opis fizyczny: | 292, [3] strony : ilustracje ; 24 cm. Uwagi: | Na okładce : ziołowe herbarty, kandyzowane owoce, marynaty, sosy i dipy, muesli i płatki śniadaniowe, batoniki z suszonych owoców. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Twórcy: | De Tour, Adam. Zdjęcia | Rudnik, Justyna. Tłumaczenie Trzcińska-Hildebrandt, Agata. Tłumaczenie Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)