Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




Suszonki - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Suszonki : zachowaj smak na dłużej / Teresa Marrone ; zdjęcia: Adam De Tour ; tłumaczenie: Justyna Rudnik, Agata Trzcińska-Hildebrandt.
Okładka pozycji Suszonki : zachowaj smak na dłużej

Suszonki : zachowaj smak na dłużej

Tytul oryginału: "Beginner’s Guide to Dehydrating Food : How to Preserve All Your Favorite, Vegetables, Fruits, Mea".

Autor: Marrone, Teresa.




Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z

własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż.Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Teresa Marrone ; zdjęcia: Adam De Tour ; tłumaczenie: Justyna Rudnik, Agata Trzcińska-Hildebrandt.
Hasła:Kucharstwo
Owoce
Przetwory owocowo-warzywne
Warzywa
Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo Zwierciadło, 2019.
Wydanie:Wydanie I
Opis fizyczny:292, [3] strony : ilustracje ; 24 cm.
Uwagi:Na okładce : ziołowe herbarty, kandyzowane owoce, marynaty, sosy i dipy, muesli i płatki śniadaniowe, batoniki z suszonych owoców.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Twórcy:De Tour, Adam. Zdjęcia

Rudnik, Justyna. Tłumaczenie

Trzcińska-Hildebrandt, Agata. Tłumaczenie

Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp nr 95
ul. Gruszczyńskiego 12
tel. 22 843 98 31

Sygnatura: 64
Numer inw.: 62846
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

DWM
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 853 01 71

Sygnatura: Edukacyjne: 2796
Numer inw.: 2796
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy