Inżynieria metali i technologie materiałowe
Autor: Skrzypek, Stanisław Jan.
Najnowsze wydanie nagradzanej książki - "biblii" metaloznawcy: napisana przez grono wybitnych postaci świata techniki i nauki, odsłania przed Czytelnikiem skomplikowany świat dziesiątek rodzajów metali, w tym tych metali rzadkich - strategicznych ze względu na obecny rozwój techniki. Publikacja poświęcona metaloznawstwu metali i ich stopów prezentuje szerokie, kompleksowe podejście do omawianych tematów - a zatem: rys historyczny uwidacznia
znaczenie metali w rozwoju cywilizacyjnym ludzkości, metalurgiczne procesy otrzymania materiałów metalicznych, przetwórstwo materiałów, także w ujęciu ochrony środowiska, technologie otrzymywania stopów oraz ich wszechstronne zastosowanie. Wielką zaletą książki jest jej wieloaspektowy zasób informacji - przydatny zarówno studentom (materiałoznawstwa, inżynierii materiałowej, metalurgii, mechaniki i budowy maszyn czy inżynierii produkcji), jak i naukowcom, inżynierom oraz technologom.
Opis pochodzi od wydawcy
Odpowiedzialność: | redakcja naukowa Stanisław J. Skrzypek, Karol Przybyłowicz ; autorzy: Piotr Bała [i 28 pozostałych]. | ||||||||||
Hasła: | Metaloznawstwo Podręczniki akademickie | ||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : PWN, 2019. | ||||||||||
Wydanie: | Wydanie II zmienione. | ||||||||||
Opis fizyczny: | XLI, [1], 820 [1] strona : ilustracje ; 24 cm. Uwagi: | Na stronie tytułowej i okładce: Wydawnictwo WNT. Bibliografia przy rozdziałach. | Forma gatunek: | Książki. . Publikacje fachowe. . Publikacje naukowe. Publikacje popularnonaukowe. | Twórcy: | Bała, Piotr. Autor | Przybyłowicz, Karol. (1930- ). Redaktor Przeznaczenie: | Książka dla studentów uczelni technicznych: inżynierii materiałowej, metalurgii, mechaniki i budowy maszyn, inżynierii produkcji i inżynierii biomedycznej. | Książka dla studentów uczelni technicznych: inżynierii materiałowej, metalurgii, mechaniki i budowy maszyn, inżynierii produkcji i inżynierii biomedycznej. Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)