Dzieje Łakomstwa i obżarstwa
Autor: Stawska, Adrianna Ewa
Pięknie podana, soczysta , aromatyczna i świetnie doprawiona historia jedzenia w wielu wymiarach. Starannie wypieczona książka, na którą czekali tak gurmandziści głodni wiedzy, jak i spragnieni wielbiciele językowej wirtuozerii. Jak uruchomić ewolucję bezrefleksyjnego jamochłona w świadomego smakosza? Dać mu do przeczytani!
Odpowiedzialność: | Adrianna Stawska-Ostaszewska. | ||||||||||
Hasła: | Przepisy kulinarne | ||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Harde : Harde Wydawnictwo - Time Spółka Akcyjna, 2019. | ||||||||||
Opis fizyczny: | 222, [2] strony : ilustracja ; 20,5 cm. Forma gatunek: | Książka. | Powstanie dzieła: | 2019 r. | Twórcy: | Shutterstock. Ilustracje | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp nr 122
ul. Iberyjska 5
tel. 22 842 79 02
Sygnatura: 64
Numer inw.: 26557
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
BD nr XXXV
ul. Bonifacego 90
tel. 22 651 80 23
Dostępna na zamówienie
Sygnatura: Magazyn: 64
Numer inw.: 45200
Pozycja niedostępna
Notka biograficzna:
Stawska, Adrianna Ewa
Dziennikarka, tłumaczka literatury i pisarka. Trzy lata temu popełniła klasyczny kryminał Śmierć w klasztorze wydawnictwo Otwarte, Kraków 2007. W wolnych chwilach pisze makabreski City 1. Antologia polskich opowiadań grozy: Romek26, Wydawnictwo Forma, Szczecin 2009. Zapalona badaczka historii kultur kulinarnych, wydała dwie książki: Kuchnię kresową z Podlasia wydawnictwo Benkowski, Białystok 2006 i Atlas kanapek świata wspólnie z Pawłem Lorochem, wydawnictwo National Geographic, Warszawa 2010. Wielbicielka małej czarnej, ciszy bibliotecznych sal i sutych biesiad miło przegadanych.
Źródło: https://cdn-lubimyczytac.pl/upload/authors/20213/7106-352x500.jpg