Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




Wielkie oszustwo na talerzu - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Wielkie oszustwo na talerzu : fakty i mity przemysłu spożywczego / Massimo Pandiani ; tłumaczenie z języka włoskiego Ewa Hryniewiecka.
Okładka pozycji Wielkie oszustwo na talerzu : fakty i mity przemysłu spożywczego

Wielkie oszustwo na talerzu : fakty i mity przemysłu spożywczego

Tytuł oryginału : "Grande inganno del cibo : manuale di autodifesa dall`industria alimentare,".
"Fakty i mity przemysłu spożywczego "

Autor: Pandiani, Massimo




"Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie

przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu".Z PodsumowaniaDzięki lekturze tej książki dowiesz się:Co warto jeść, aby zachować zdrowie?Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu?Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi?Czy uprawy GMO są bezpieczne?Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię?Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań ?Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie?Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Massimo Pandiani ; tłumaczenie z języka włoskiego Ewa Hryniewiecka.
Hasła:Przemysł rolno-spożywczy
Substancje dodatkowe do żywności
Żywność prozdrowotna
Opracowanie
Medycyna i zdrowie
Adres wydawniczy:Wrocław : Edra Urban & Partner, copyright 2018.
Opis fizyczny:IX, [1], 187 stron ; 21 cm.
Uwagi:Tytuł oryginału : Il grande inganno del cibo : manuale di autodifesa dall`industria alimentare. Bibliografia, netografia na stronach 181-187.
Forma gatunek:Książki. Publikacje popularnonaukowe.
Dziedzina:Medycyna i zdrowie
Powstanie dzieła:2017 r.
Twórcy:Hryniewiecka, Ewa. Tłumaczenie

Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp nr 104
ul. Ludowa 4
tel. 22 840 29 01

Sygnatura: 61
Numer inw.: 45397
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy