Wszyscy jedzą naleśniki : książka z przepisami
Autor: Loth-Ignaciuk, Agata.
Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych.
Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest wydoić krowę oraz skąd się bierze masło. Poznacie przepisy na naleśniki z całego świata i przekonacie się, że WSZYSCY JEDZĄ NALEŚNIKI.
Odpowiedzialność: | Agata Loth-Ignaciuk, Rozalia Bisek-Bartniczuk. | ||||||||||||||||
Hasła: | Naleśniki, bliny, placki Produkt regionalny Wydawnictwa dla dzieci Przepisy kulinarne Kulinaria | ||||||||||||||||
Adres wydawniczy: | [Warszawa] : druganoga, © copyright 2019. | ||||||||||||||||
Opis fizyczny: | 51, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 22 cm. Forma gatunek: | Książki . Publikacje popularnonaukowe. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2019 r. | Twórcy: | Bisek-Szladowska, Rozalia. Autor | Odbiorcy: | Dzieci. 6-8 lat. 9-13. | Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne (kuchnia wegetariańska) | Przepisy kulinarne Kuchnie świata Kucharstwo Kuchnia Książka edukacyjna Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
BD nr XXX
ul. Melsztyńska 4
tel. 22 849 37 98
BD nr XXXIII
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 847 63 43
Notka biograficzna:
Loth-Ignaciuk, Agata
Ten autor nie ma jeszcze opisu. Zgłoś autora, abyśmy mogli uzupełnić jego dane.
Źródło: https://lubimyczytac.pl/