Atlas wędzonek i wyrobów domowych : 170 przepisów na smaczne wędliny
Autor: Szydłowska, Marta
Tradycyjne wielkanocne szynki, różnorodne kiełbasy, balerony oraz podroby są znane i cenione również za granicą. To prawdziwe rarytasy, zwłaszcza gdy są wędzone tradycyjnymi metodami i pozbawione konserwantów oraz sztucznych barwników. Takie produkty mają nie tylko wysoką jakość, ale także niebywały smak - warto się nim rozkoszować, przy okazji pielęgnując zasady staropolskiej sztuki masarskiej.
Odpowiedzialność: | tekst: Marta Szydłowska. | ||||||||
Seria: | Wademekum / Wydawnictwo SBM | ||||||||
Hasła: | Kucharstwo Mięso Polska Przepisy kulinarne | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo SBM, 2019. | ||||||||
Wydanie: | Wydanie I. | ||||||||
Opis fizyczny: | 191, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 25 cm. Uwagi: | Nazwa autora na stronie redakcyjnej. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)