Soczewica
Autor: Pawlikowska, Beata
Soczewica - jest znakomitym źródłem białka, ma dużo zdrowego błonnika, jest lekkostrawna i niskokaloryczna,zawiera witaminy i jest bogata w pierwiastki, szczególnie magnez i żelazo.
Wspomaga odchudzanie, poprawia samopoczucie, wzmacnia odporność, dodaje siły, a poza tym jest prostu pyszna!
W tej książce znajdziesz przepisy na biblijny chleb z soczewicą, podlaskie soczewiaki, marokańską zupę harira, typowe nepalskie danie dhal, a także wiele moich własnych ulubionych przepisów. Gulasze, dania jednogarnkowe, sałaty i aromatyczne curry.
Odpowiedzialność: | Beata Pawlikowska. | ||||||||||
Hasła: | Kulinaria Soczewica Przepisy kulinarne | ||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Edipresse Polska, copyright 2018. | ||||||||||
Opis fizyczny: | 311, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 24 cm. Uwagi: | Na okładce: Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni. | Forma gatunek: | Książki. Publikacja bogato ilustrowana. | Powstanie dzieła: | 2018 r. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Pawlikowska, Beata
Urodzona: 11 czerwca 1965
Pisarka, podróżniczka, dziennikarka, tłumaczka, fotograf. Autorka wielu książek i audycji "Świat według blondynki" w Radiu ZET. Samotnie podróżuje i odkrywa świat; także organizuje egzotyczne wyprawy dla innych.
Źródło: lubimyczytać.pl