Gruzińska uczta : podróż do kraju wina, biesiad i toastów
Autor: Apostolidis, Piotr
"Gruzińska uczta" to fascynująca podróż przez kraj biesiad, w którym nie ma wina bez jedzenia i nie ma jedzenia bez wina. To opowieść o regionie, gdzie nic nie dzieje się bez wina - świat wina, gdyby nie Gruzja, byłby pewnie o kilka tysięcy lat młodszy. O gruzińskiej kuchni, ucztach do białego rana i radości z życia, której można się uczyć od Gruzinów. Co się jada na gruzińskich suprach? Czym się różni tradycyjna gruzińska metoda wytwarzania win od europejskiej? Jak zaprzyjaźnić się z Gruzinami? Czy wino im jest starsze, tym lepsze? Jak zrobić czakapuli?
Odpowiedzialność: | Piotr Apostolidis. | ||||||||
Hasła: | Turystyka winiarska Winiarstwo Gruzja Przewodnik turystyczny Kulinaria Podróże i turystyka | ||||||||
Adres wydawniczy: | Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal sp. z o.o., 2019. | ||||||||
Opis fizyczny: | 286, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 22 cm. Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Podróże i turystyka Powstanie dzieła: | 2019 r. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
- Gruzja, czyli wino
- Najstarsze wino na świecie
- Trzej giganci gruzińskiego winiarstwa
- Sviri - świat wina w cieniu huty
- W krainie win półsłodkich
- Ulubione wino Stalina
- Najdroższe wino w Gruzji
- Święto wina
- Wino ministra
- Emerytowany enolog
- Guria - herbata i wino
- Gia od czaczy
- Fabryka wina w Okami
- Nika - najbardziej naturalny wśród naturalistów
- W winnicy
- Noty degustacyjne najpopularniejszych w Gruzji odmian winorośli
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)