Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce
Autor: Ostrowska, Lucyna.
W publikacji uwzględniono najnowsze standardy obowiązujące w wykonywaniu diagnostyki laboratoryjnej w celu rozpoznania lub potwierdzenia danej jednostki chorobowej.Autorzy przedstawili podstawowe wiadomości o głównych jednostkach chorobowych, w których dietetyk powinien modyfikować zalecenia żywieniowe. W każdym rozdziale będzie zawarta definicja danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań biochemicznych w celu diagnostyki
tej choroby (ewentualnie potwierdzenie jej rozpoznania) i zasady interpretacji wyników badań (norma, co oznacza wynik poniżej normy i powyżej normy) oraz zalecenia, jak te wiadomości wykorzystać w doborze i modyfikacji diety.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska, Magdalena Lech, Napoleon Waszkiewicz ; redakcja naukowa Lucyna Ostrowska. | ||||||||||||||
Hasła: | Diagnostyka laboratoryjna (medycyna) Dietetyka Podręcznik Medycyna i zdrowie | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2018. | ||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie I - 1 dodruk. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 344 strony ; 24 cm. Uwagi: | Na okładce wyłącznie nazwy trzech pierwszych autorów. Bibliografia, netogafia przy rozdziałach. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje dydaktyczne. Publikacje fachowe. | Dziedzina: | Medycyna i zdrowie | Powstanie dzieła: | 2018 r. | Twórcy: | Lech, Magdalena. Autor | Orywal, Karolina. Autor Stefańska, Ewa. Autor Waszkiewicz, Napoleon. Autor Odbiorcy: | Dietetycy i żywieniowcy. Szkoły wyższe. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)