Kuchnia francuska
Autor: Durda, Bartłomiej.
Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata. Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy.
Odpowiedzialność: | [ autorzy tekstów Bartłomiej Durda, Alina Kwapisz ; tłumaczenie przepisów Regina Gręda]. | ||||||||||||
Seria: | Podróże Kulinarne : tradycje, smaki, potrawy 4 | ||||||||||||
Hasła: | Kuchnia francuska Przepisy kulinarne Publikacje bogato ilustrowane Kulinaria | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : New Media Concept, 2008. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | 142 strony : ilustracje ; 17x24 cm. Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2008 r. | Twórcy: | Gręda, Regina. Tłumaczenie | Kwapisz, Alina. Autor Powiązane zestawienia: | Francja | Kuchnie świata Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: D-3814
Numer inw.: 3814
Dostępność: tylko na miejscu