Bez resztek : kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia
"Kuchnia zero waste "
"Nie wyrzucaj pieniędzy i jedzenia "
Autor: Niedzielska, Jagna.
Czy wiesz, że wyrzucamy 30% naszych zakupów spożywczych? Najwięcej marnujemy pieczywa, wędlin, owoców, warzyw, nabiału. Jest jednak sposób, żeby temu przeciwdziałać! Kuchnia zero waste! Przyjrzyj się temu, co twoim zdaniem nie nadaje się do jedzenia i przekonaj się, jak zdrowo i naprawdę pysznie możesz to wykorzystać w kuchni. Gotowanie zero waste to smaczne jedzenie, oszczędność, ekologia i brak wyrzutów sumienia! Bo wyrzucanie jedzenia to nie tylko problem etyczny, ale również strata pieniędzy.
Odpowiedzialność: | Jagna Niedzielska. | ||||||||||
Hasła: | Ekologiczny styl życia Gospodarstwo domowe Śmieci Zakupy Zero Waste Żywność Poradnik Przepisy kulinarne Publikacja bogato ilustrowana Kulinaria | ||||||||||
Adres wydawniczy: | Bielsko-Biała : Pascal, 2019. | ||||||||||
Opis fizyczny: | 265, [7] stron : ilustracje kolorowe ; 22 cm. Uwagi: | Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2019 r. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 35
ul. Narbutta 47
tel. 22 849 63 56
Wyp. nr 68
Aleje Niepodległości 82
tel. 22 844 70 59
Wyp nr 95
ul. Gruszczyńskiego 12
tel. 22 843 98 31
Notka biograficzna:
Niedzielska, Jagna
Miłośniczka i propagatorka nurtu zero waste w kulinariach. Studiowała prawo, ale wybrała gotowanie, ponieważ było bliższe jej sercu.Wychowała się w domu, w którym ograniczano marnowanie żywności do minimum – starannie planowano zakupy, korzystano z domowych zapasów i przetworów, kompostowano odpadki. Te umiejętności przydały się jej, gdy otworzyła własne bistro – Tygiel i firmę cateringową. Jagna prowadzi liczne warsztaty, promujące ideę niemarnowania żywności – m.in. w warszawskim studiu Cook Up. Odbyła staż w pionierskich restauracjach zero waste - Silo w Brighton [>>]