Dieta antyhistaminowa
Tytuł oryginału: "Histamin : Geniessen Trotz Unverträglchkeiten".
Autor: Steigenberger, Heide.
Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest - w odpowiednich ilościach - niezbędna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i pokarmach może powodować znaczne dolegliwości, m.in.: bóle głowy, wysypkę, swędzenie skóry, bóle brzucha, biegunkę, wodnisty katar, kaszel, zaburzenia rytmu serca. Jakie pokarmy można jeść? Jakich pokarmów należy
unikać? Jak przechowywać produkty spożywcze? Jak przyrządzać posiłki? Jakich leków nie można przyjmować, a jakie można? W poradniku poza odpowiedziami na te pytania podano też wiele praktycznych porad, które pomogą wrażliwym na działanie histaminy osobom uzyskać wyraźną poprawę stanu zdrowia, a nawet całkowicie pozbyć się uciążliwych objawów. Liczne przepisy na dania główne, zupy, sałatki, desery oraz na ciasteczka i torty z pewnością ułatwią zachowanie właściwej diety.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Heide Steigenberger ; z języka niemieckiego tłumaczyła Maria Teresa Kaczorowska. | ||||
Hasła: | Dieta antyhistaminowa Przepisy kulinarne Poradniki | ||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2018. | ||||
Wydanie: | Wydanie I - 2 dodruk. | ||||
Opis fizyczny: | 128 stron : ilustracje ; 21 cm. Twórcy: | Kaczorowska, Maria. Tłumaczenie | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp nr 104
ul. Ludowa 4
tel. 22 840 29 01
Sygnatura: 61
Numer inw.: 43826
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni