Osobowość na talerzu : kim są zwierzęta, które zjadamy?
Tytuł oryginału: "Personalities on the plate : the lives & minds of animals we eat,".
Autor: King, Barbara J.
"Osobowość na talerzu" - opis wydawcy. Książka, którą powinien przeczytać każdy, komu nieobojętne są losy zwierząt. Bohaterami książki są zwierzęta, które w świadomości większości ludzi funkcjonują najczęściej jedynie jako serwowane na obiad czy kolację dania. Tymczasem Barbara J. King, przytaczając wyniki najnowszych badań naukowych, a także opisując własne doświadczenia ze zwierzętami, udowadnia, że to żywe istoty posiadające osobowość, emocje i inteligencję.
Odpowiedzialność: | Barbara J. King ; przełożył Adam Pluszka. | ||||||||||||||
Hasła: | Inteligencja (psychologia) Ludzie a zwierzęta Psychologia zwierząt Zwierzęta Żywność pochodzenia zwierzęcego Opracowanie Biologia Rolnictwo i leśnictwo | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo W.A.B. - Grupa Wydawnicza Foksal, 2018. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 301, [3] strony : fotografie ; 21 cm. Uwagi: | Bibliografia, netografia na stronach 280-[302]. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje popularnonaukowe. | Dziedzina: | Biologia | Rolnictwo i leśnictwo Powstanie dzieła: | 2017 r. | Twórcy: | Pluszka, Adam. (1976- ). Tłumaczenie | Powiązane zestawienia: | Psychologia zwierząt | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)