Naturalnie i zdrowo : kuchnia z łatwo dostępnych składników
Tytuł oryginału: "Naturally nourished, ".
Autor: Britton, Sarah.
Po prostu. Bez spinania się. Sto przepisów na inspirujące wegetariańskie potrawy, których składniki znajdziesz w każdym spożywczaku.Sarah Britton wprowadza kuchnię wegetariańską na nowy tor: oto książka kucharska dopasowana do każdego budżetu i na każdy dzień tygodnia. Dania główne, dodatki, zupy, sałatki i przekąski nie wymagają skomplikowanych technik gotowania, a składniki można
znaleźć w sklepie na rogu. Każdą z potraw można zmienić na wersję wegańską i bezglutenową. Każda pozwala na niekończące się wariacje kulinarne - ponieważ nadwyżkę tego, co zostało z poprzedniego dnia, z powodzeniem można wykorzystać w nowej, oszałamiającej potrawie. Na przykład jeśli z zupy imbirowo-grochowej zostało wam trochę imbiru, możecie zrobić marchew macerowaną w imbirze. Albo jeśli zostanie wam sałatki ze szmaragdowego ogrodu, możecie ją wykorzystać w tęczowym hummusie. Albo jeśli z polenty z buraczanymi wstążkami i pesto z rukoli zostanie wam pesto, możecie położyć je na kanapki z chleba razowego i przykryć jajkiem sadzonym. Ta piękna książka - pełna smacznych zdjęć - udowadnia, że gotować można z radością, a nie w pocie czoła. Że nie jest to droga przez mękę.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Sarah Britton ; przełożył Dariusz Żukowski. | ||||||||||||||||
Hasła: | Potrawy jarskie Książka kucharska Publikacja bogato ilustrowana Kulinaria | ||||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, 2018. | ||||||||||||||||
Opis fizyczny: | 240 stron : fotografie ; 26 cm. Uwagi: | Na książce nazwa bloga kulinarnego autorki: My new roots. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2017 r. | Twórcy: | Żukowski, Dariusz. (1978- ). Tłumaczenie | Powiązane zestawienia: | Kuchnia | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)