Odżywianie w łuszczycy : wpływ diety na stan skóry : ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych
Autor: Kurzyp, Magdalena.
W leczeniu łuszczycy należy zachować odpowiednią dietę - z takim zaleceniem spotyka się każda osoba cierpiąca na tę chorobę. Ale co ono oznacza w praktyce? Co powinno się jeść? Jak przyrządzać posiłki? Jakich potraw unikać? Jak skomponować jadłospis zdrowy i lekkostrawny, który nie tylko nie zaszkodzi pacjentowi, ale pomoże mu skutecznie zwalczać objawy choroby?
Na te pytania
stara się odpowiedzieć Magdalena Kurzyp w książce Odżywianie w łuszczycy. Wyjaśnia istotę proponowanej diety, jej potencjał terapeutyczny oraz wpływ na organizm.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Magdalena Kurzyp. | ||||||
Hasła: | Dietetyka ??uszczyca Przepisy kulinarne | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Kastor, [2015]. | ||||||
Opis fizyczny: | 192 strony : ilustracje ; 21 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 186-187. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp nr 95
ul. Gruszczyńskiego 12
tel. 22 843 98 31
Sygnatura: 64 Dieta
Numer inw.: 59763
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni