Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Żywność wygodna i żywność funkcjonalna / redakcja naukowa Franciszk Świderski ; autorzy Franciszek Świderski, Stanisław Zalewski, Danuta Kołożyn-Krajewska, Bożena Waszkiewicz-Robak, Andrzej janicki, Hanna Jędrzejczyk, Kazimiera Ćwiek-Ludwicka, Elżbieta Nitecka, Wojciech Kolanowski, Monika Hoffmann.
Okładka pozycji Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Autor: Świderski, Franciszek.




Żywność wygodna i żywność funkcjonalna - opis wydawcyOto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.


Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:redakcja naukowa Franciszk Świderski ; autorzy Franciszek Świderski, Stanisław Zalewski, Danuta Kołożyn-Krajewska, Bożena Waszkiewicz-Robak, Andrzej janicki, Hanna Jędrzejczyk, Kazimiera Ćwiek-Ludwicka, Elżbieta Nitecka, Wojciech Kolanowski, Monika Hoffmann.
Hasła:Żywność prozdrowotna
Żywność wygodna
Podręcznik
Rolnictwo i leśnictwo
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwa Naukowe PWN, 2018.
Wydanie:Wydanie III uaktualnione, 1 dodruk (PWN).
Opis fizyczny:389, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Uwagi:Bibliografia przy rozdzialach. Indeks.
Forma gatunek:Książki. Publikacje naukowe.
Dziedzina:Rolnictwo i leśnictwo
Powstanie dzieła:1999 r.
Twórcy:Ćwiek-Ludwicka, Kazimiera. Autor

Hoffmann, Monika. Autor

Janicki, Andrzej. Autor

Jędrzejczyk, Hanna. Autor

Kolanowski, Wojciech. Autor

Kołożyn-Krajewska, Danuta. (1954-). Autor

Nitecka, Elżbieta. Autor

Waszkiewicz-Robak, Bożena. Autor

Zalewski, Stanisław. (1936-2000). Autor

Przeznaczenie:Dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego.
Dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego.
Odbiorcy:Szkoły wyższe.
Powiązane zestawienia:Żywność
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 56.579
Numer inw.: 56579
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy