Chemia w pożywieniu : jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą
Autor: Grimm, Hans-Ulrich
Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza
również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Hans-Ulrich Grimm ; [tłumaczenie Katarzyna Jurczak]. | ||||||||||||||
Hasła: | Chemia Substancje dodatkowe do żywności Żywność Wydawnictwa popularne Medycyna | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Białystok : Wydawnictwo Vital, copyright 2015. | ||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie II. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 350 stron ; 21 cm. Uwagi: | Teskt tł. z jęz. niem. | Forma gatunek: | Książki. Proza. | Dziedzina: | Medycyna | Powstanie dzieła: | 2013 r. | Twórcy: | Jurczak, Katarzyna. Tłumaczenie | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)