Gluten na widelcu : jeść czy nie jeść - cała prawda o modzie na dietę bezglutenową
Tytuł oryginału: "Gluten exposed : the science behind the hype and how to navigate to a healthy, symptom-free life,".
Autor: Green, Peter H. R.
"Gluten na widelcu" - opis wydawcy. Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz Rory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową. Książka :- przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,-
wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,- odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy,- podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten. Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Peter H. R. Green, Rory Jones ; przekład Ewa Kleszcz. | ||||||||||||
Hasła: | Dieta bezglutenowa Opracowanie Medycyna i zdrowie | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Łódź : Galaktyka, copyright 2016. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | XIII, [3], 321, [1] strona ; 24 cm. Uwagi: | Bibliografia na stronach 294-301. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje popularnonaukowe. | Dziedzina: | Medycyna i zdrowie | Powstanie dzieła: | 2016 r. | Twórcy: | Jones, Rory. Autor | Kleszcz, Ewa. Tłumaczenie. Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)