Innowacje w opakowaniach żywności i napojów : rynki, materiały, technologie
Tytuł oryginału : "Trends in packaging of food, beverages and other fast-moving consumer goods (FMCG) : markets, materials and technology,".
Innowacje w opakowaniach żywności i napojów - opis wydawcyTo książka dla osób poszukujących nisz w innowacyjnej działalności gospodarczej i naukowej. Na podstawie analizy informacji zamieszczonych w publikacji można wyrobić sobie opinię o kierunku, w którym idzie światowa gospodarka w zakresie opakowań żywności i innych łatwo zbywalnych produktów, oraz jak wielki i rozwojowy jest to rynek w poszczególnych regionach.z
recenzji dr. inż. Krzysztofa LeszczyńskiegoProdukcja opakowań to aktualnie bardzo istotna gałąź przemysłu o zasięgu globalnym. Na jej dynamiczny rozwój wpływają w dużej mierze nowe rozwiązania technologiczne w zakresie opakowań żywności, napojów i innych produktów konsumpcyjnych.W publikacji zostały omówione główne tendencje oraz innowacje obserwowane na międzynarodowym rynku opakowań produktów konsumpcyjnych przeznaczonych do szybkiego obrotu. Zaprezentowano w niej innowacyjne rozwiązania dotyczące m.in. rynku opakowań giętkich, aktywnych systemów opakowań, produkcji materiałów z biotworzyw. Wskazano także trendy w przemyśle metalowych i tekturowych opakowań żywności i napojów. Czytelnicy dowiedzą się jak w praktyce sprawdzają się systemy uwalniania pary wodnej, torebki stojące, opakowania z atmosferą modyfikowaną, farby termochromatyczne, czy też folie holograficzne.Jest szczególnie polecana pracownikom odpowiedzialnym za produkcję i rozwój w takich dziedzinach jak przetwórstwo tworzyw sztucznych, papieru, metali, materiałów opartych o odnawialne źródła.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | redakcja naukowa Neil Farmer ; [tłumacz Maciej Baranowski]. | ||||||||||||||||||
Hasła: | 2001- Innowacje - stosowanie - przemysł Opakowania Towaroznawstwo Żywność - opakowania Opracowanie Podręcznik akademicki Gospodarka, ekonomia, finanse Inżynieria i technika | ||||||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016. | ||||||||||||||||||
Opis fizyczny: | IX, [1], 403, [1] strona : ilustarcje ; 24 cm. Uwagi: | Bibliografia, netografia przy rozdziałach. - Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje naukowe. | Dziedzina: | Gospodarka, ekonomia, finanse | Inżynieria i technika Zakres czasowy: | Lata: 0 p, n, . | Powstanie dzieła: | 2016 r. | Twórcy: | Baranowski, Maciej. Tłumaczenie | Farmer, Neil. Redakcja Przeznaczenie: | Publikacja ta to także doskonałe źródło wiedzy dla studentów i pracowników naukowych kierunków technicznych i ekonomicznych, którzy specjalizują się w szeroko pojętym opakowalnictwie żywności. | Publikacja ta to także doskonałe źródło wiedzy dla studentów i pracowników naukowych kierunków technicznych i ekonomicznych, którzy specjalizują się w szeroko pojętym opakowalnictwie żywności. Powiązane zestawienia: | Innowacje – stosowanie | Opakowania Towaroznawstwo Żywność Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 55.730
Numer inw.: 55730
Dostępność: tylko na miejscu