Batch : ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni
Tytuł oryginału: "Bath : over 200 recipes, tips and techniques for a well preserved kitchen,".
Autor: MacCharles, Joel.
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory - bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?
Odpowiedzialność: | Joel MacCharles i Dana Harrison ; zdjęcia Reena Newman i Margaret Mulligan ; tłumaczenie Magdalena Gignal. | ||||||||||||
Hasła: | Kiszenie żywności Pasteryzacja Książka kucharska Poradnik Publikacja bogato ilustrowana Kulinaria | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Wydawnictwo Otwarte, 2017. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | 352 strony : ilustracje, fotografie ; 26 cm. Uwagi: | Na okładce: Pasteryzacja, kiszenie, suszenie, fermentacja, chłodzenie, solenie i wędzenie, infuzowanie. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2016 r. | Twórcy: | Gignal, Magdalena. Tłumaczenie. | Harrison, Dana. Autor. Mulligan, Margaret. Fotografie. Newman, Reena. Fotografie. Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp nr 104
ul. Ludowa 4
tel. 22 840 29 01
Sygnatura: 64
Numer inw.: 42346
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni