Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem
Tytuł okładkowy: "Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem : okazując sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb, etc., przy tym naukę dając przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół, oraz wyborze onychże używaniu, tudzież robienia wódek, likworów, syropów, ciast i cukrów".
Podstawa przekładu : "Cusini?re bourgeoise ".
Odpowiedzialność: | z francuskiego przetłumaczył i wielą przydatkami pomnożony przez Wojciecha Wielądka ; wydał i opracował Jarosław Dumanowski przy współudziale Aleksandry Kleśty-Nawrockiej. | ||||||||||||
Seria: | Monumenta Poloniae Culinaria = t. 3 | ||||||||||||
Hasła: | 1701-1800 1801-1900 Kuchnia francuska Przepisy kulinarne Książka kucharska Poradnik Historia Kulinaria | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Toruń : Muzeum Pałac w Wilanowie ; Uniwersytet Mikołaja Kopernika, 2012. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | 365, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 30 cm. Uwagi: | Informacja o przekładzie: wstęp i strona 43. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje fachowe. | Dziedzina: | Kulinaria | Historia Powstanie dzieła: | 2012 r. | Twórcy: | Dumanowski, Jarosław. (1967- ). Opracowanie | Kleśta-Nawrocka, Aleksandra. Opracowanie Wielądko, Wojciech Wincenty. (1749-1822). Tłumacznie Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: D-3278
Numer inw.: 3278
Dostępność: tylko na miejscu