Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




Kucharz doskonały - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
book
Napis Brak okładki i kartki książki

Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem

Tytuł okładkowy: "Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem : okazując sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb, etc., przy tym naukę dając przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół, oraz wyborze onychże używaniu, tudzież robienia wódek, likworów, syropów, ciast i cukrów".
Podstawa przekładu : "Cusini?re bourgeoise ".





Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:z francuskiego przetłumaczył i wielą przydatkami pomnożony przez Wojciecha Wielądka ; wydał i opracował Jarosław Dumanowski przy współudziale Aleksandry Kleśty-Nawrockiej.
Seria:Monumenta Poloniae Culinaria = t. 3
Hasła:1701-1800
1801-1900
Kuchnia francuska
Przepisy kulinarne
Książka kucharska
Poradnik
Historia
Kulinaria
Adres wydawniczy:Toruń : Muzeum Pałac w Wilanowie ; Uniwersytet Mikołaja Kopernika, 2012.
Opis fizyczny:365, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 30 cm.
Uwagi:Informacja o przekładzie: wstęp i strona 43. Indeks.
Forma gatunek:Książki. Publikacje fachowe.
Dziedzina:Kulinaria
Historia
Powstanie dzieła:2012 r.
Twórcy:Dumanowski, Jarosław. (1967- ). Opracowanie

Kleśta-Nawrocka, Aleksandra. Opracowanie

Wielądko, Wojciech Wincenty. (1749-1822). Tłumacznie

Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: D-3278
Numer inw.: 3278
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy