Najlepsze dania lekkostrawne
Autor: Barowicz, Tadeusz
Książkę polecamy wszystkim miłośnikom zdrowego żywienia!Kuchnia lekkostrawna charakteryzuje się ograniczeniem tłuszczu, unikaniem potraw smażonych, surowych, wykluczeniem produktów ostrych , np. musztardy, marynowanych, a także alkoholu i czekolady. Najczęściej ma zastosowanie przy chorobach układu trawiennego, ale jest też zalecana profilaktycznie ludziom zdrowym. Podstawowa różnica między żywieniem normalnym a lekkostrawnym polega na tym, że posił ki powinny być niewielkie, za to spożywane częściej (5-6 razy dziennie). (Tekst z okładki)
Odpowiedzialność: | Tadeusz Barowicz. | ||||||||
Hasła: | Dieta niskokaloryczna Dietetyka Kucharstwo Przepisy kulinarne | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Bauer-Weltbild Media - Klub dla Ciebie, cop. 2005. | ||||||||
Opis fizyczny: | 184 strony : ilustracje ; 17 cm. Uwagi: | Indeks. | Powiązane zestawienia: | Dieta, odżywianie | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 63
ul. Pułku Baszta 5
tel. 22 844 86 81
Sygnatura: 64
Numer inw.: 9920
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni