Żywienie w sporcie
Autor: Celejowa, Irena
Żywienie w sporcie - opis wydawcyWysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących, przygotowujących się do zawodów i biorących w nich udział, a także podróżujących po całym świecie zgodnie z terminarzem imprez sportowych.
Odpowiedzialność: | Irena Celejowa. | ||||||||
Hasła: | Odżywianie - higiena Sportowcy - żywienie Podręczniki Przepisy kulinarne | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2014. | ||||||||
Wydanie: | Wyd. 1, 3 dodr. | ||||||||
Opis fizyczny: | 295 s. : il. ; 24 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 291-295. | Powiązane zestawienia: | Odżywianie | Sport Przepisy kulinarne Sportowcy Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 55.117
Numer inw.: 55117
Dostępność: tylko na miejscu