Naturalnie : prosto, zdrowo, smacznie
Tyt. oryg. : "Nature wolume il ".
Autor: Ducasse, Alain
Alain Ducasse jest uważany za najlepszego kucharza na świecie. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia - trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden.Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. "Dziś - mówi - gdy pleni się marnotrawstwo, gdy króluje hodowla przemysłowa, gdy rolnictwo i rybołówstwo są tak intensywne, jako rzecz najoczywistsza narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana."
Odpowiedzialność: | Alain Ducasse, Christophe Saintagne, Paule Neyrat ; [zdjęcia Pierre Monetta] ; z języka francuskiego przełożyła Elżbieta Derelkowska. | ||||||
Hasła: | Kuchnia francuska Książki kucharskie Przepisy kulinarne | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Dwie Siostry, 2016. | ||||||
Opis fizyczny: | 379, [2] s. : il.; 26 cm. Uwagi: | Na okł.: 150 przepisów. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22
Sygnatura: 64
Numer inw.: 4026
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Wyp. nr 68
Aleje Niepodległości 82
tel. 22 844 70 59
BD nr XXX
ul. Melsztyńska 4
tel. 22 849 37 98