Zarys problematyki żywności ekologicznej
Autor: Szołtysek, Katarzyna.
Celem podręcznika jest przybliżenie problematyki dotyczącej zagadnień produkcji oraz oceny jakości żywności ekologicznej. Jest on adresowany przede wszystkim do studentów Wydziału Inżynieryjno-Ekonomicznego Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, ale może być również przydatny dla szerokiego grona odbiorców, dla których rynek żywności ekologicznej jest gwarantem i promotorem zdrowia.
Odpowiedzialność: | Katarzyna Szołtysek. | ||||||
Hasła: | Rolnictwo ekologiczne - Polska Żywność ekologiczna - Polska Żywność - marketing Podręczniki akademickie | ||||||
Adres wydawniczy: | Wrocław : Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego, 2004. | ||||||
Opis fizyczny: | 99, [2] s. : mapy kolor., rys. kolor., tab., wykr. kolor. ; 24 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 91-97. Indeks. | Powiązane zestawienia: | Żywność | Żywność ekologiczna Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33
Sygnatura: 1291
Numer inw.: 1291
Dostępność: tylko na miejscu
Notka biograficzna:
Szołtysek, Katarzyna
Katarzyna Szołtysek - doktor habilitowana, inżynier. Pracuje w Katedrze Inżynierii Bioprocesowej Instytutu Chemii i Technologii Żywności Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Profesor nadzwyczajny UE.
Źródło: https://www.ue.wroc.pl