Smakując Grecję : wyprawy po greckim stole
Tyt. oryg.: "Honey, olives, octopus ".
Autor: Bakken, Christopher
Christopher Bakken zbiera oliwki na Thasos, piecze chleb na Krecie, robi ser na Cykladach....W każdym miejscu szuka najlepszych kucharzy i lokalnych tradycji. Przede wszystkim jednak przepięknie opowiada o ośmiu elementach greckiego stołu: oliwkach, rybach, chlebie, fasoli, winie, serze i miodzie. Łącząc literaturę kulinarną z podróżniczą mistrzowsko wydobywa z kuchni greckiej jej smaki i pełnię.
Odpowiedzialność: | Christopher Bakken ; tłumaczenie Alka Konieczka. | ||||
Hasła: | Bakken, Christopher - (1967- ) Grecja - 21 w. Literatura podróżnicza amerykańska - 21 w. | ||||
Adres wydawniczy: | Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal, 2015. | ||||
Opis fizyczny: | 318, [2] s. ; 20 cm. Powiązane zestawienia: | Literatura podróżnicza | Grecja - kultura Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 39
ul. Górska 7
tel. 22 841 26 95
Sygnatura: 913(4) Grecja
Numer inw.: 42550
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni