Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




Konsument na rynku nowej żywności - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Konsument na rynku nowej żywności : wybrane uwarunkowania spożycia / Marzena Jeżewska-Zychowicz, Ewa Babicz-Zielińska, Wacław Laskowski.
Okładka pozycji Konsument na rynku nowej żywności : wybrane uwarunkowania spożycia

Konsument na rynku nowej żywności : wybrane uwarunkowania spożycia

Autor: Jeżewska-Zychowicz, Marzena.




Zmiany w otoczeniu zewnętrznym zmuszają przedsiębiorstwa do wprowadzania innowacji, które mogą dotyczyć kilku obszarów działalności przedsiębiorstwa, stąd mówi się o innowacjach procesowych, organizacyjnych, a ponadto bardzo ważnych z punktu widzenia konsumentów, innowacjach produktowych i rynkowych. Innowacje produktowe rozumiane są jako wprowadzenie nowego produktu czy usługi lub znaczące ich ulepszenie w odniesieniu do

cech lub przeznaczenia. Innowacje rynkowe, inaczej marketingowe, obejmują wprowadzenie nowych metod prowadzenia działań marketingowych, włączają w to znaczące zmiany w projekcie i opakowaniu produktu oraz jego pozycjonowaniu, sposobach promocji oraz sposobach ustalania cen (cyt. za Włodarczyk i Domańska, 2008).W innym ujęciu za innowację uznaje się wszelkie uznane przez człowieka za nowość zmiany w stosunku do stanu poprzedniego, dotyczące wartości i zjawisk kulturowych, poglądów i obyczajów, rozwiązań technicznych czy usprawnień organizacyjnych i społecznych. Myśląc o innowacyjności rynku żywności, konsument bierze przede wszystkim pod uwagę obecność na nim innowacji produktowych i rynkowych.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Marzena Jeżewska-Zychowicz, Ewa Babicz-Zielińska, Wacław Laskowski.
Hasła:Konsumenci (ekon.)
Żywność - technologia
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2009.
Opis fizyczny:187, [1] s. : il. ; 24 cm.
Uwagi:Bibliogr. s. 179-[188].
Powiązane zestawienia:Konsumenci (ekon.)
Żywność
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 49.439
Numer inw.: 49439
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Postawy względem żywności i żywienia : wybrane aspekty teoretyczne i metodyczne  1




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy