Kuchnia japońska
Tyt. oryg.: "Japanese kitchen : a book of essential ingredients with 200 authentic recipes,".
Autor: Barber, Kimiko.
Książka nagrodzona przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Kucharzy (International Association of Culinary Professionals`). Kuchnia japońska to fascynująca i zachwycająca wizualnie próba wniknięcia w świat japońskiej sztuki kulinarnej. Kimiko Berber prezentuje w niej 100 składników i 200 przepisów. Opowiada również o historii kuchni japońskiej, jej smakach, zastosowaniu rozmaitych produktów i ich właściwościach
zdrowotnych. Obala mit, że gotowanie po japońsku jest trudne. Książka stanowi zbiór zarówno klasycznych przepisów, na przykład na teriyaki z kurczaka i zupę miso, jak i nowoczesnych receptur - na sushi z mięsem krabów, chili i limonką czy pucharki z ogórków z majonezem wasabi. To kompendium wiedzy na temat kuchni japońskiej. Wspaniałe fotografie, doskonały styl oraz wyjątkowe przepisy szybko uczynią z tej książki klasykę gatunku.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Kimiko Barber ; zdj. Martin Brigdale ; [tł. Liwiusz Berowski]. | ||||
Hasła: | Kuchnia japońska | ||||
Adres wydawniczy: | Poznań : Publicat Wydawnictwo, cop. 2009. | ||||
Opis fizyczny: | 240 s. : il. kolor. ; 26 cm. Uwagi: | Tyt. oryg.: The Japanese kitchen : a book of essential ingredients with 200 authentic recipes, 2004. Indeks. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)