Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
book
Napis Brak okładki i kartki książki

Kuchnia japońska

Tyt. oryg.: "Japanese kitchen : a book of essential ingredients with 200 authentic recipes,".

Autor: Barber, Kimiko.




Książka nagrodzona przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Kucharzy (International Association of Culinary Professionals`). Kuchnia japońska to fascynująca i zachwycająca wizualnie próba wniknięcia w świat japońskiej sztuki kulinarnej. Kimiko Berber prezentuje w niej 100 składników i 200 przepisów. Opowiada również o historii kuchni japońskiej, jej smakach, zastosowaniu rozmaitych produktów i ich właściwościach

zdrowotnych. Obala mit, że gotowanie po japońsku jest trudne. Książka stanowi zbiór zarówno klasycznych przepisów, na przykład na teriyaki z kurczaka i zupę miso, jak i nowoczesnych receptur - na sushi z mięsem krabów, chili i limonką czy pucharki z ogórków z majonezem wasabi. To kompendium wiedzy na temat kuchni japońskiej. Wspaniałe fotografie, doskonały styl oraz wyjątkowe przepisy szybko uczynią z tej książki klasykę gatunku.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Kimiko Barber ; zdj. Martin Brigdale ; [tł. Liwiusz Berowski].
Hasła:Kuchnia japońska
Adres wydawniczy:Poznań : Publicat Wydawnictwo, cop. 2009.
Opis fizyczny:240 s. : il. kolor. ; 26 cm.
Uwagi:Tyt. oryg.: The Japanese kitchen : a book of essential ingredients with 200 authentic recipes, 2004. Indeks.
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp nr 122
ul. Iberyjska 5
tel. 22 842 79 02

Sygnatura: 64
Numer inw.: 24703
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy