Podstawy biochemii dla towaroznawców
Celem podręcznika jest zapoznanie z podstawami biochemii oraz wykrywaniem i analizą ilościową obecnych w produktach spożywczych substancji biologicznej. Autorzy skoncentrowali się na tych elementach biochemii, które są istotne dla studentów towaroznawstwa. Dlatego układ i treść książki różni się od innych podręczników biochemii dostępnych na rynku. W kilku rozdziałach opisano strukturę i
właściwości aminokwasów, białek, węglowodanów, lipidów i kwasów nukleinowych. Ważnym elementem każdego z tych rozdziałów jest część eksperymentalna poświęcona metodom wykrywania omawianych związków.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | red. nauk. Marian Filipiak ; [aut. Marian Filipiak et al.] ; Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu. | ||||||
Hasła: | Biochemia Podręczniki akademickie | ||||||
Adres wydawniczy: | Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2009. | ||||||
Opis fizyczny: | 246, [1] s. : il. ; 24 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 241. | Powiązane zestawienia: | Biochemia | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 49.066
Numer inw.: 49066
Dostępność: tylko na miejscu