Czosnek i szafiry czyli Sekretne życie krytyka w przebraniu
Tyt. oryg.: "Garlic and sapphires ".
Autor: Reichl, Ruth.
Autorka odsłania kurtynę pokazując scenę z suto zastawionymi stołami epikurejskiego świata, równocześnie obnażając ich komizm i absurd, oraz dzieli się z czytelnikiem niezwykłymi refleksjami na temat odgrywanych przez nas ról i naszej tożsamości.
Odpowiedzialność: | Ruth Reichl ; przeł. [z ang.] Agata Gradzińska. | ||||
Hasła: | Gastronomia - 21 w. Kucharstwo Pamiętniki | ||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Vizja Press & IT, 2007. | ||||
Opis fizyczny: | 326 s. ; 21 cm. Uwagi: | Indeks. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 39
ul. Górska 7
tel. 22 841 26 95
Sygnatura: 64
Numer inw.: 37691
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33
Sygnatura: 6748
Numer inw.: 6748
Dostępność: tylko na miejscu
WKK Dla Instytucji
ul. Odyńca 71A
tel. 22 121 12 06
Sygnatura: 929 Reichl R.
Numer inw.: 58626
Dostępność: wypożyczana dla instytucji na 360 dni
Notka biograficzna:
Reichl, Ruth
Ruth Reichl ur. 16 stycznia 1948 r., To amerykańska pisarka , koproducent Diary of Foodie PBS, redaktor kulinarny Modern Library, gospodarz PBSs Gourmets Adventures With Ruth i ostatnia redaktor naczelna magazynu Gourmet. Napisała cenione przez krytykę, najlepiej sprzedające się wspomnienia: Przetarg na kości: Dorastanie przy stole, Pociesz mnie jabłkami: Więcej przygód przy stole, Czosnek i Szafiry: Sekretne życie krytyka w przebraniu i nie stanie się moją matką .
Źródło: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e5/Ruth_Reichl.jpg/220px-Ruth_Reichl.jpg