Kuchnia słowian. O żywności, potrawach i nie tylko...
Część tyt.: "O żywności, potrawach i nie tylko..".
Autor: Lis, Hanna.
Fascynująca i nowatorska opowieść o kulturze kulinarnej Słowian,omawiająca wszelkie aspekty związane z kuchnią naszych przodków- naczynia, potrawy, zioła, zachowanie przy stole i inne.W książce znajduje się również kilkadziesiąt stron receptur kulinarnych wprost znad wczesnośredniowiecznego paleniska!Autorzy wiedzę zdobytą przez studiowanie źródeł i fachowej literatury poparli badaniami, głÃ³wnie z zakresu archeologii eksperymentalnej. (Lubimyczytać.pl)
Odpowiedzialność: | Hanna Lis, Paweł Lis ; il. Andrzej Zaręba. | ||||
Hasła: | Archeologia średniowieczna Kucharstwo - historia Słowianie - etnografia Słowianie - kultura | ||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Wydawnictwo Libron, 2010. | ||||
Opis fizyczny: | 275, [1] s.: il.; 23 cm. Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)