Smaczna Polska : regionalny przewodnik kulinarny
"Regionalny przewodnik kulinarny "
Autor: Gessler, Magda
Truskawki kaszubskie jak wspomnienie lata, gęste powidła krzeszowskie, kremowy bundz z wiosennego wypasu owiec i sycący kindziuk.
Odpowiedzialność: | Magda Gessler. | ||||
Hasła: | Kuchnia regionalna - Polska Przepisy kulinarne | ||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2013. | ||||
Opis fizyczny: | 238, [10] s. : il. kolor. ; 27 cm. Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
- Fenomen kuchni polskiej
- Kuchnia kresowa
- Kuchnia kujawska
- Kuchnia małopolska
- Kuchnia mazowiecka
- Kuchnia podlaska
- Kuchnia pomorsko-kaszubska
- Kuchnia śląska
- Kuchnia warmińsko-mazurska
- Kuchnia wielkopolska
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Gessler, Magda
Magda Gessler, właśc. Magdalena Daria Gessler, z domu Ikonowicz ur. 10 lipca 1953 w Komorowie – polska restauratorka, właścicielka lub współwłaścicielka kilkunastu restauracji, malarka, pisarka, felietonistka i osobowość telewizyjna.
Źródło: wikipedia.org