Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
book
Napis Brak okładki i kartki książki

Towaroznawstwo artykułów spożywczych. Cz. 1




Niniejszy podręcznik dostarcza wiedzę o: surowcach i ich przydatności technologicznej, składzie chemicznym i właściwościach fizykochemicznych surowców i produktów z nich wytworzonych, sposobie przetwarzania i utrwalania, czynnikach wpływających na jakośc produktów, klasyfikacji ilościowej i jakościowej produktów, metodach oceny surowców i wyrobów według polskich i unijnych standardów oraz regulacji prawnych. Publikacja ta

obejmuje wiedzę towaroznawczą następujących grup żywności: jaja i przetwory, mleko i przetwory mleczarskie, miód pszczeli, wyroby cukiernicze, tłuszcze jadalne, przyprawy, używki, mięso zwierząt rzeźnych i przetwory, mięso drobiu i przetwory, mięso ryb i przetwory.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:pod red. Piotra Przybyłowskiego.
Hasła:Żywność - towaroznawstwo
Podręczniki akademickie
Adres wydawniczy:Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2008.
Wydanie:Wyd. 2 uaktualnione.
Opis fizyczny:195 s. : il. ; 25 cm.
Uwagi:Bibliogr., wykaz norm przy rozdz.
Powiązane zestawienia:Żywność
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 46.373
Numer inw.: 46373
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy