Towaroznawstwo artykułów spożywczych. Cz. 1
Niniejszy podręcznik dostarcza wiedzę o: surowcach i ich przydatności technologicznej, składzie chemicznym i właściwościach fizykochemicznych surowców i produktów z nich wytworzonych, sposobie przetwarzania i utrwalania, czynnikach wpływających na jakośc produktów, klasyfikacji ilościowej i jakościowej produktów, metodach oceny surowców i wyrobów według polskich i unijnych standardów oraz regulacji prawnych. Publikacja ta
obejmuje wiedzę towaroznawczą następujących grup żywności: jaja i przetwory, mleko i przetwory mleczarskie, miód pszczeli, wyroby cukiernicze, tłuszcze jadalne, przyprawy, używki, mięso zwierząt rzeźnych i przetwory, mięso drobiu i przetwory, mięso ryb i przetwory.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | pod red. Piotra Przybyłowskiego. | ||||||
Hasła: | Żywność - towaroznawstwo Podręczniki akademickie | ||||||
Adres wydawniczy: | Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2008. | ||||||
Wydanie: | Wyd. 2 uaktualnione. | ||||||
Opis fizyczny: | 195 s. : il. ; 25 cm. Uwagi: | Bibliogr., wykaz norm przy rozdz. | Powiązane zestawienia: | Żywność | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 46.373
Numer inw.: 46373
Dostępność: tylko na miejscu