Bezpieczeństwo żywnościowe strategiczną potrzebą ludzkości
Autor: Małysz, Jerzy.
Publikacja ta przedstawia koncepcję bezpieczeństwa żywności w jej najszerszym, tj. ekonomicznym, ekologicznym, socjalnym i energetycznym, aspekcie. Niezależnie od osiągnięć stanu wyżywienia, każdy kraj powinien zdawać sobie sprawę, w jakim stopniu korzysta dzisiaj z bezpieczeństwa żywnościowego, jakie zagrożenia dla tego bezpieczeństwa kryje tradycyjna ścieżka rozwoju i co trzeba czynić, aby zmaksymalizować stopień przyszłego bezpieczeństwa żywnościowego obywateli, czyli zagwarantować im w pełni prawo do żywności. [...] ze wstępu
Odpowiedzialność: | Jerzy Małysz. | ||||
Hasła: | Bezpieczeństwo żywnościowe | ||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Almamer Wyższa Szkoła Ekonomiczna, 2008. | ||||
Wydanie: | Wyd. 2 zm. | ||||
Opis fizyczny: | 266, [1] s. : il. ; 24 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 249-263. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 45.734
Numer inw.: 45734
Dostępność: tylko na miejscu