Leksykon nauki o żywności i żywieniu człowieka oraz polsko-angielski słownik terminów
Leksykon w sposób możliwie prosty i zwięzły zawiera podstawowe terminy i informacje o nauce o żywności i żywieniu człowieka. Niezwykle dynamiczny rozwój nauki i techniki, a także postęp w technologii powodują, że pojawiają się nowe określenia, definicje, nazwy i terminy, a znaczenie już od dawna używanych pojęć ulega modyfikacji dezaktualizacji. Leksykon ma więc za zadanie uporządkowanie stosowanej terminologii.
Odpowiedzialność: | pod red. Piotra P. Lewickiego ; [zespół red. Włodzimierz Bednarski et al. ; aut. haseł Anna Brzozowska et al.]. | ||||
Hasła: | Odżywianie - terminologia Żywność - terminologia Słowniki polsko-angielskie Słowniki terminologiczne | ||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2008. | ||||
Opis fizyczny: | 521 s. ; 25 cm. Uwagi: | Nazwy aut. haseł na s. 8-9. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 45.492
Numer inw.: 45492
Dostępność: tylko na miejscu