Star Trek : dziennik pokładowy nr 1 : na podstawie popularnego serialu ... : [science fiction]
Tyt. oryg. : "Star Tre. Log One".
Autor: Foster, Alan Dean
Trzy pasjonujące epizody z najpopularniejszego telewizyjnego serialu science fiction.Poza granicami galaktyki . Okręt Enterprise zmierza w kierunku tajemniczego sygnału radiowego i zostaje nagle uwięziony na orbicie wokół martwej gwiazdy. Dostaje się pod panowanie potężnej, obcej siły, która może zniszczyć wszystko, co żywe na jego pokładzie!Powtórka z przeszłości. Spock cofa się w czasie, aby zapobiec zdarzeniom
mającym nadejść w przyszłości...Pożeracz planet. Do granic Galaktyki zbliża się olbrzymia kosmiczna chmura. Enterprise zostaje wysłany do jej zbadania. Zanim jednak załoga może cokolwiek zrobić, chmura pożera planetę Alondra... po czym kieruje się w stronę Mantillesa - globu zamieszkałego przez 82 miliony ludzi!
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Alan Dean Foster ; przeł. [z ang.] Robert Rogala. | ||||||||
Hasła: | Powieść amerykańska | ||||||||
Adres wydawniczy: | Poznań : Dom Wydawniczy "Rebis", 1995 | ||||||||
Opis fizyczny: | 243, [1] s. ; 21 cm. Uwagi: | Oryg. : "Star Trek" 1974. | Powiązane zestawienia: | Fantastyka (pozycje wydane przed 2000 rokiem) | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 63
ul. Pułku Baszta 5
tel. 22 844 86 81
Sygnatura: Fantastyka: 821-3 Lit. ameryka
Numer inw.: 64722
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
BD nr III
ul. Tuchlińska 2A
tel. 22 843 20 87
Sygnatura: IV F
Numer inw.: 23920
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Notka biograficzna:
Foster, Alan Dean
Alan Dean Foster ur. 18 listopada 1946 w Nowym Jorku – amerykański pisarz fantasy i science fiction.
Autor wielu opowiadań i książek w światach Gwiezdnych wojen m.in. współtworzył Gwiezdne wojny: część IV – Nowa nadzieja i Star Trek; autor wersji książkowych licznych filmów np. Obcy – ósmy pasażer Nostromo i Transformers.
Źródło: Wikipedia