Żywność a zdrowie i prawo
Autor: Gertig, Henryk
Wydanie II, zmienione i uzupełnione, obejmuje problematykę związaną z czynnikami determinującymi jakość zdrowotną żywności oraz ich wpływ na zdrowie człowieka w świetle obowiązującego ustawodawstwa żywnościowego Polski i Unii Europejskiej. Dużo miejsca poświęcono wymaganiom stawianym środkom spożywczym na drodze od producenta do konsumenta oraz odpowiednim regulacjom prawnym. Istotnym zagadnieniem omówionym w publikacji jest nadzór określonych inspekcji sanitarnych i weterynaryjnych oraz innych służb związanych z kontrolą jakości żywienia.
Odpowiedzialność: | Henryk Gertig, Grażyna Duda. | ||||||||
Hasła: | Żywność - higiena Żywność - higiena - prawo wspólnotowe europejskie - stan na 2004 r. Żywność - higiena - prawo - Polska - stan na 2004 r. Żywność - konserwacja Podręczniki akademickie | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2004. | ||||||||
Wydanie: | Wyd. 2 uzup. | ||||||||
Opis fizyczny: | 339 s. : rys. ; 24 cm. Uwagi: | Wyd. 1 pt.: Żywność a zdrowie. Akty prawne s. 327-331 i przy rozdz. Indeksy. | Przeznaczenie: | Podręcznik dla studentów. | Podręcznik dla studentów. Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)