Rachunkowość zarządcza w hotelarstwie i gastronomii
Autor: Nastaj, Wojciech.
W XXI wieku wśród nauk ekonomicznych trudno wskazać bardziej aplikacyjną dyscyplinę niż rachunkowość. Rachunkowość dzieli się na dwa działy:- rachunkowość finansową,- rachunkowość zarządcza.Niniejszy podręcznik obejmuje rachunkowość zarządcza - istotny dział rachunkowości.Na końcu każdego rozdziału zamieszczone są pytania kontrolne, ułatwiające i
sprawdzające opanowanie wiedzy z danej części. Podręcznik nie wyczerpuje wiedzy z zakresu rachunkowości zarządczej, jest przeznaczony głównie dla Studentów w celu ułatwienia zrozumienia realiów XXI wieku oraz dla przedsiębiorców prowadzących podmioty gospodarcze z zakresu małych i średnich przedsiębiorstw sektora hotelarstwa i gastronomii.Autor wyraża nadzieję, że zaprezentowane w książce zagadnienia przybliżą Czytelnikowi rachunkowość zarządcza z uwzględnieniem kluczowych zagadnień sektora hotelarsko - gastronomicznego.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Wojciech Nastaj. | ||||
Hasła: | Gastronomia - rachunkowość Hotelarstwo - rachunkowość Rachunkowość zarządcza Podręczniki akademickie | ||||
Adres wydawniczy: | Sopot : Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa ; Fundacja Rozwoju Uniwersytetu Gdańskiego, 2008. | ||||
Opis fizyczny: | 98 s. : il. ; 24 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 97. | Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 45.142
Numer inw.: 45142
Dostępność: tylko na miejscu